شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۹
کتاب «وحیانیت و عقلانیت عرفان از دیدگاه امام خمینی(ره)» به چاپ دوم رسید

حوزه/ چاپ دوم کتاب «وحیانیت و عقلانیت عرفان از دیدگاه امام خمینی(ره) به ضمیمه چند مقاله دیگر در حوزه فلسفه، عرفان و کلام جدید)» اثر آیت الله احمد بهشتی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «وحیانیت و عقلانیت عرفان از دیدگاه امام خمینی(ره) (به ضمیمه چند مقاله دیگر در حوزه فلسفه، عرفان و کلام جدید)» اثر آیت الله احمد بهشتی در ۵۸۳ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ دوم رسید.

اثر حاضر، مجموعه مقالاتی است که بخش‌هایی از عرصه‌های اندیشه و تفکر را در ساحت بشری و دینی کاویده و در هشت بخش، سامان داده است:

اولین و مهم‌ترین قسمت آن، بخش اول است که با طرح رابطه عقل و قلب وحی، وحیانیت و عقلانیت عرفان را از دیدگاه امام خمینی کاویده است. سپس در بخش‌های دیگر، این مباحث را طرح کرده است:

بررسی زبان قرآن در آیات متشابه، براهین وجود شناختی و جهان‌شناختی و مسئله حق و تکلیف در نهج البلاغه، ریشه یابیِ نظریه حرکت جوهری در آثار شیخ الرئیس و تأثیر شیخ اشراق بر خواجه طوسی و مسئله پر اهمیت علمِ واجب الوجود و مواد ثلاث و مرگ طبیعی و اخترامی، پلورالیسم، اومانیسم، رابطه دین و مدنیّت. واپسین بخش هم به موضوع آینده نگری اختصاص دارد که پاسخ‌گوی پرسش‌هایی است در زمینه آینده جهان، جهانی شدن و جهانی‌سازی‌.

ساختار اثر

این کتاب در هشت بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «رابطه عقل و قلب و وحی» وحیانیت و عقلانیت عرفان از دیدگاه امام خمینی(ره)، اعتبار عقل و عرفان در پرتو وحی و کلام فلسفی و کلام جدلی را بررسی می‌کند.

نویسنده در بخش دوم با عنوان «در حوزه قرآن» بررسی زبان قرآن در آیات متشابه و معجزه و شرایط متغیر زمان را بیان می‌کند.

بخش سوم با عنوان «در حوزه نهج البلاغه» به بررسی برهان‌های وجود شناختی و جهان‌شناختی در نهج البلاغه و حق و تکلیف در نهج البلاغه اختصاص دارد.

«در حوزه فلسفه» عنوان بخش چهارم از کتاب حاضر است که در آن در جستجوی نخستین جرقه‌های حرکت جوهری، تأثیر شیخ اشراق بر خواجه نصیرالدین طوسی و علم واجب الوجود از دیدگاه صدرالمتألهین تبیین شده و مواد ثلاث از امور واقعی است یا اعتباری؟ و مرگ طبیعی و اخترامی از دیدگاه صدرالمتألهین و دیگران به رشته تحریر درآمده است.

بخش پنجم با عنوان «نقد و بررسی پلورالیزم» ضمن تشریح پرسش‌گری در حوزه پلورالیزم، وحدت و کثرت حق و حقیقت کجاست؟، حق و مصلحت، خلاء اطلاق و خلل نسبیت و زبان دینی و اعتقادی را مورد تأکید قرار داده است.

«نقد و بررسی اومانیسم» عنوان ششمین بخش از کتاب حاضر است که در آن اومانیسم و اسلام و اومانیسم تبیین شده است.

نویسنده در بخش هفتم با عنوان «رابطه دین و تمدّن» دین مدنی و مدنیت دینی و نقد و بررسی نظریه تبدیل را به نگارش درآورده است.

هشتمین و آخرین بخش از کتاب مذکور با عنوان «آینده جهان» آینده نگری فلسفی: امکان یا امتناع؟ و جهانی شدن در چنبره غرب! را بررسی می‌کند.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha